Hemma
Mora
MIK
Borta
Almtuna
AIS

Sent mål snuvade Almtuna på segern

29 september 2019 18:53
Herr

Almtuna hade länge ledningen i Mora men ett sent mål av hemmalaget spräckte chansen till en trepoängs seger. Matchen fick istället avgöras på straffar till slut och där blev Johan Persson hjälte för hemmalaget som fick med sig bonuspoängen.


Det är två lag som känner på varandra i början. Det skapar inte jättemycket chanser men 14:16 kan Almtunas Bjurström sätta 0-1. Wiå stressar puckföraren bakom mål och han lägger in pucken framför mål där Bjurström nyper till direkt och kan konstatera att pucken går in bakom Wallin i hemmamålet. Mora jagar sedan för att kvittera och kommer till en del bra lägen samtidigt som Almtuna mest försvarar sig – Eliasson i målet spelar bra när Mora skapar sina chanser. Skotten är 9-4 och Almtuna går till periodvila med en ledning.

i andra perioden sätter hemmalaget an tonen och det ger också ett powerplay efter 25:37 men det reder Almtuna ut ganska enkelt. Sedan får Almtuna också chansen med en man mer men då är det hemmalagets tur att försvara sig bra. Vid powerbreak är skotten 6-4 – precis som i den första perioden. Mora försöker komma fram men Almtuna försvarar sig ofta bra och när hemmalaget får skotten på mål så står Eliasson där säker så här långt. Vi har fortsatt 0-1 på tavlan och skotten är 10-5 i denna period.

Almtuna sätter en klockren defensiv i den tredje perioden och har bra koll på hemmalaget. Knappt halvvägs in i perioden får Almtuna också ett powerplay men Mora reder ut underläget. Mora plockar ut målvakten på slutet och då kan förre Almtuna-spelaren överlista utmärkte Eliasson och kvittera till 1-1 efter 58:12. Ljunggren skjuter ett inte allt för vasst skott som dock styr via två skridskor och smiter in bakom en ställd Eliasson. Matchen går till förlängning i och med detta. Skotten är 4-7.

Inte heller förlängningen ger något mål trots att båda lagen har sina lägen. Skotten här är 3-3.

I straffläggningen kan Moras Johan Persson kvittera ut bonuspoängen till hemmalaget då han är den ende som lyckas sätta sin straff. Mora vinner alltså med 2-1 efter straffar och skotten är 27-19 totalt.

-Det var en bra bortamatch från vår sida - en tight och solid defensiv. Vi ligger bra i skottlinjen. Alla var där idag och gör ett jäkla bra jobb. Grundjobbet och arbetet finns där. Nu ska vi försöka få den där berömda turen att hamna på våran sida också. Få lite flyt, säger Martin Gudmundsson efter matchen.

Deras målvakt fick beröm efter matchen hörde jag.
-Vi skjuter runt 20 skott men vi har klart hetare lägen än vad Mora har i matchen. Vi håller dom jättebra på utsidan. Sen är det ett tufft mål vi åker på där på slutet. Vi blockar skottet och det tar på nån skridsko och stolpe in. Det vill sig inte riktigt men det är bara att gneta på, säger Martin Gudmundsson.

Defensiven ser riktigt bra ut idag igen.
-Ja absolut. Vi behöver ha lite stolpe in från våran sida och få det där lilla flytet där vi inte behöver fundera så mycket när det kommer heta målchanser och är lite mer kliniska i sådana typer avslut och det sitter i självförtroendet så klart. Det gäller att boosta upp killarna alla arbetar på jättebra och gör rätt för sig, avslutar Martin Gudmundsson.

Matchfakta