Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Kristianstad
KIK

Tack grabbar - Säsongens skönaste seger bärgad

5 mars 2020 00:15
Herr

Grabbarna gjorde det! Seger och tre poäng skulle ge en plats i HockeyAllsvenskan sportsligt sett. Det började lite darrigt men sedan visade laget styrka och kunde ta hem en 4-0 seger mot Kristianstad. Det krig laget visat hela säsongen paketerades i kvällens match och man visade att det var bara tre poäng som gällde - oerhört starkt!
Kristianstad kommer ut stark och skapar tryck i Almtunas zon och skapar lägen och 03:21 drar Almtuna på sig en utvisning som Almtuna klarar ut enkelt. Tiden rullar sedan på och Almtuna kommer igen i matchen och skapar bra lägen också. Vid powerbreaks är skotten 6-3.

10:58 drar Almtuna på sig en ny utvisning och Kristianstad har då ett avslut i stolpen men Almtuna klarar ut underläget. Hemmalaget har några bra lägen mot slutet av perioden men vi går till periodvila med 0-0 och skotten 9-7.

Almtuna kommer ut klart bättre i andra perioden och efter 24;30 kan Nielsen sätta 1-0 på pass från Mårtensson. Skottet är utifrån och sitter bakom Engstrand som nog är något skymd.25:58 drar sedan Kristianstad på sig en utvisning då kan Anderberg skjuta in 2-0 via Engstrands plock efter 27:56 - just innan Kristianstad skulle bli fulltaliga. vid powerbreaks efter 32:33 är skotten hela12-1.

Kristianstad har ett riktigt bra läge men Lundgrens skott räddas av Arntzen strax efter har Almtuna ett avslut i målramen. 35:58 drar Kristianstad på sig en ny utvisning men kan hålla tätt bakåt i underläget. Vi går till pausvila med 2-0 på tavlan och skotten är 14-7.

Efter 41:05 drar Almtuna på sig en utvisning men reder ut den enkelt. Efter 44:06 kan sedan Åhström slå in en retur från höger till 3-0. 44:47 drar Kristianstad på sig en utvisning och Engstrand i gästernas mål får kriga på bra och håller tätt då Almtuna trycker på. Det känns sedan som att Almtuna har bra kontroll på händelserna. Vid powerbreak är skotten 7-6.

Kristianstad plockar ut Engstrand efter powerpreaket När Liljendahl bryter och är på väg mot det tomma målet så dras han omkull Mårtensson är sedan fram och har öppet mål då domarna dömer då 4-0 - tid 53:19 och Liljendahl noteras för målet. Resten av perioden blir en defilering av Almtuna som säkrar det Hockeyallsvenska kontraktet i och med segern - trots att en omgång återstår då Kristianstad inte kan gå i kapp våra rödvita iskrigare. Skotten är 9-7 och totalt 32-21.

Även om Kristianstad kom ut starkt ikväll så visade LAGET att man var villiga att kriga helhjärtat för poängen ikväll. Man täckte skott och slet enormt för varandra och så jobbade man sig in i matchen också. När man sedan fick utdelning framåt så städade man undan gästernas försök bakåt på ett bra sätt. Arnzen var bra i målet men han fick också otroligt bra hjälp av resten av laget. En riktigt stark insats av samtliga inblandade.

På fredag avrundar vi säsongen med bortamatch mot Vita Hästen.

Stort tack till alla som kom till matchen för att stötta laget ikväll!

Nu är den HockeyAllsvenska platsen säkrad sportsligt av laget som från dag ett var utdömda av i stort sett alla. Almtuna var ett av lagen som skulle få spela kval för att hålla sig kvar helt enkelt. Nu är det upp till alla fans och företag i stan att se till så att elitlicensen säkras och att man ges en stabil grund att stå på framöver. Alla bidrag är välkomna!

Bildgalleri


Martin Gudmundsson efter matchen:


Highlights Publiceras 07:00 5/3