Hemma
Almtuna
AIS
Borta
AIK
AIK

Dam: Straffseger i premiären

29 september 2019 21:05
Dam

Almtunas damer stod för en stark insats i premiären då man slog AIK efter straffar med 3-2 på hemmaplan. Paulina Bergstrands fina spel i målet måste lyftas fram och hela laget i övrigt som gör en mycket bra insats.


Almtuna drar på sig två utvisningar i första delen av perioden och får sela tre mot fem i 1:09 men reder ut underläget. Det blir istället Almtuna som tar ledningen i matchen 11:37 - och säsongens första målskytt är Katerina Tsantaridou när hon gör 1-0. Det är också ställningen i periodpaus och skotten är 8-14.

-En bra start för oss och första perioden är helt okay för oss. Det bjöds på många chanser åt båda håll och vi kan gå till pausvila med 1-0, säger Tom Holén.

I andra perioden kan Almtuna öka på till 2-0 efter 24:48 genom Olivia Barragee. Men strax efter får Almtuna en ny utvisning och då kan AIK reducera till 2-1 genom Aoife Leacy 25:48. AIK får sin första utvisning sedan men hemmalaget kan inte utöka sin ledning här. Det blir inga fler mål i perioden och Almtuna har en 2-1 ledning inför tredje perioden. Skotten är 5-10.

-AIK kom ut lite hårdare och vi blev lite tillbakapressade och trötta efter ett par långa byten. Men vi skapade lite framåt ändå. Vi gör 2-0 men när vi får en utvisning kan AIK reducera till 2-1, säger Tom Holén.

Efter 44:14 kan AIKs Felicia Levin kvittera till 2-2. Något mer noteras inte i protokollet i den tredje perioden där skotten är 7-5. Inte heller förlängningen ger några mål och där är skotten 1-4.

-Åter igen en okey period men med lite trötta ben som resulterade i att AIk kunde kvittera, säger Tom holén.

Det hela får avgöras på straffar och då noterar vi att Almtunas Katerina Tsantaridou sätter sin straff följt av AIKs Felicia Levin innan Josefin Pagander sätter den avgörande straffen som ger Almtuna segern med 3-2. Skotten är 22-33 i matchen.

-I förlängningen skapade vi de vassaste chanserna men kunde tyvärr inte avgöra. I straffarna kan till slut Josefin Pagander och Paulina Bergstrand avgöra matchen åt oss. Vi gör en grym laginsats idag. Grattis alla tjejer, säger Tom Holén

Josefin Pagander är en ny back i Almtuna som tidigare spelat hockey i Göteborg. Det blev alltså en lyckad debut för henne i Almtuna. Matchens lirare blev målvakten Paulina Bergstrand som stod för ett riktigt grymt spel längst bak idag.

Matchfakta