Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Hammarby
HIF

Dam: Knapp förlust mot Hammarby

13 oktober 2019 19:05
Dam

Idag var det dags att möta Hammarby för våra damer som dagen til ära förstärktes med två spelare från Brynäs. Gästerna nollade dock våra damer och kunde vända hem med en 1-0 seger.


I den första perioden reder Almtuna ut en tidig utvisning och det ser länge ut att bli mållöst. Men 19:17 kan Annie Åsell ge Hammarby ledningen i matchen med sitt 0-1 mål. Noterbart är att strax före detta mål hade Almtuna ett riktigt bra läge men kunde inte förvalta det. Skotten i perioden är 5-20.

-Det är en förstaperiod med högt tempo. Hammarby skapade de flesta chanserna och fick in ett slumpmål, säger Harri Mannström.

Almtuna har två powerplay och Hammarby ett i mittenperioden men några mål kommer inte i perioden där skotten är 8-12.

-Den andra perioden har fortsatt högt tempo och lagen byter chanser med varandra, säger Harri Mannström.

I tredje perioden drar gästerna tidigt på sig utvisning efter utvisning och Almtuna får chansen med både n och två man mer utan att kunna kvittera gästernas ledning. Linea Holterud Olsson håller nollan för gästerna som kan vända hem med en seger via matchens enda mål i första perioden slut. Skotten är 16-6 och totalt 29-38.

-I tredje perioden fortsätter vi i ett högt tempo medan Hammarby börjar slå ifrån sig puckar och drar även på sig utvisningar som vi tyvärr inte lyckades utnyttja, säger Harri Mannström som sedan avslutar:
-Laget gjorde en riktigt bra match idag trots förlusten. Andrea och Hilda som idag förstärkte från Brynäs gjorde en grymt bra insats.