Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Västerås
VIK

Inför Västerås

1 oktober 2020 21:20
Herr

Äntligen är premiären här och vi möter Västerås hemma i Upplands Bilforum Arena på fredagskvällen.


Tyvärr är det ännu inte tillåtet med fler än 50 personer i publiken och endast dem som har förköpt biljett kommer in i hallen. Vi hoppas lika mycket som ni att detta ändras så snart det bara går. Men ni som inte kan se matchen på plats har möjlighet att följa matchen via C More och respektive lokaltidning som liverapporterar från hallen.

Västerås har spelat 6 träningsmatcher och de har slutat så här:
Västerås - Örebro 2-0
Västerås - Färjestad 1-3
BIK Karlskoga - Västerås 2-1
Södertälje - Västerås 1-6
AIK - Västerås 4-2
Västerås - Vita Hästen 8-0

I Västerås hittar vi Alexander Lunsjö och Viktor Hertzberg som ju båda har spelat i Almtuna tidigare. Man har behållt stommen från förra säsongen men det är värt att notera att man har ett NHL lån i form av Rasmus Asplund. Dessutom har man adderat Gustav Berglund (Lån från Frölunda), August Tornberg (Björklöven), Lukas Zetterberg (Brynäs), Joakim Hilding (Graz99ers) och Henrik Hetta (Malmö).

Fredagens gäster ser starka ut sett till försäsong och trupp. Man har också som mål att hamna topp sex i tabellen. Ser vi till historien så brukar Västerås ha svårt mot Almtuna i Uppsala. 8 raka vinster har dt blivit för Almtuna på hemmaplan. Senaste vinsten för Västerås i Uppsala ligger så långt bak som 2014-12-05. Två av Almtunas 8 segrar har kommit efter straffar - den senaste matchen avgjordes bland annat på straffar. Förra säsongen vann Almtuna samtliga seriemöten mellan lagen.

Almtunas lag tas ut efter fredagsförmiddagens värmning.

Hör Robert Kimby inför seriepremiären på vårt instagram.

Fredagens matchvärd