Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Karlskoga
BIK

Knapp förlust mot serietvåan

27 oktober 2021 22:55
Herr

Det var målsnålt i kvällens match mot serietvåan BIK Karlskoga. I slutänden fäller ett försvarsstarkt BIK Karlskoga Almtuna. Matchen slutar 1-2 och två av målen - ett för vardera lag - videogranskades.


Lagen känner på varandra inledningsvis och efter ca 01:30 slarvar Almtuna så gästerna får ett läge men pucken kan rensas undan av försvarare bakom Malmborg. Sedan är det Almtuna som har ett läge och skapar ett litet tryck i anfallszon. Då drar BIK Karlskoga på sig en utvisning men den reder man ut ganska enkelt.

Efter 06:25 kan sedan BIK Karlskogas Lennartsson kontra och smita mellan försvarare efter en fin passning och sätter 0-1 bakom Malmborg. Vid powerbreak är skotten 4-3. BIK Karlskoga drar på sig en ny utvisning efter 17:27 och reder ut även detta underläge på ett bra sätt. Lagen har därmed 0-1 med sig in i pausvilan. Skotten är 5-5.

Almtuna startar andra perioden bra och skapar tryck mot Volden i gästernas mål. BIK Karlskoga kommer upp i kortare ströanfall första minuterna men jobbar sig upp efter hand. Det gör att Almtuna drar på sig sin första utvisning efter 28:34. I underläget har Hedlund ett läge som Volden räddar och Almtuna reder även ut underläget försvarsmässigt. Hemmalaget kliver fram sedan och skapar en hel del mot gästernas mål. Vid powerbreak med drygt 5:40 kvar av perioden är skotten 9-5.

När BIK Karlskoga kommer upp i ett anfall så trycker man in en puck från nära håll. Det videogranskas för spelare i målgård men beslutet om mål kvarstår. 0-2 efter 34:33 och målskytt Pethrus. I momentet när man går in i anfallszon så är det en offside som publiken ropar på. Gästerna drar på sig en utvisning 37:02. Men ännu en gång håller BIK Karlskoga tätt bakåt i underläget. Man drar dock på sig en ny utvisning efter 39:30 och den följer med in i tredje perioden. 0-2 är ställningen och skotten är 10-6.

Hemmalaget börjar tredje perioden med en man mer msom man reder ut. en kan inte få hål på Volden i överläget. Gästerna drar omgående på sig en ny utvisning som verkställs 42:15. Och då kan Benker spräcka hemmalagets målnolla när han från nära håll får in pucken bakom Volden. Målet videogranskas för spark men godkänns - 43:01 och 1-2. Sedan är det Almtuna som drar på sig en utvisnings verkställs 44:03 men man reder ut det underläget. Båda lagen skapar sedan lägen och vid powerbreak är skotten 3-4.

Tiden rullar på sedan och samtidigt som Almtuna försöker jaga ikapp så spelar BIK Karlskoga på resultatet och går fram när läge bjuds. Almtuna tar timeout efter 57:07 och med drygt 2 minuter kvar så plockar man ut Malmborg ur målet. Men BIK Karlskoga som är försvarsstarkt håller undan och vinner matchen. Skotten är 9-5 och totalt 24-16.

Två mål videogranskas ikväll så det hade kunnat vara ännu målsnålare. BIK Karlskogas 2-0 föregicks av en klar offside men den kunde inte videogranskas utan det var det vid kassen som kunde granskas. Almtunas mål videogranskades även det - misstänkt spark - och strax innan var det BIK Karlskoga som ropade på offside men den är svårare att se ifall den pucken verkligen är helt över blå.

Nedslagna miner i hemmalaget efter matchen och det är förståeligt då man inte hittar vägar att vinna matcherna nu. Man är nära nära många gånger men det vill sig inte.

Zackrisson och Berglund efter matchen


Highlights Publiceras 2021-10-28