Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Troja-Ljungby
TRO

Förlängningsseger mot Troja/Ljungby

19 november 2021 22:55
Herr

Returen mot Troja/Ljungby hemma blev inte lika målrik som föregående möte i Ljungby. Almtuna krigade sig dock till en riktigt skön 3-2 seger efter förlängning. Unge backen Oskar Asplund var inblandad i alla våra mål och den som avgjorde det hela i slutet på förlängningen.


Lagen känner på varandra inledningsvis och det skapas inga heta chanser. Tiden rinner på och vid powerbreak är skotten 4-3. Möjligen har hemmalaget haft något fler lägen än gästerna. Det blir till slut Troja/Ljungby som gör matchens första mål när Karlsson kan ofta in andra returen efter 14:41. Med drygat två minuter kvar av perioden så skapar Almtuna en bra chans som dock Ragnewall i gästernas mål är med på. Lagen har sedan 0-1 med sig in i periodpaus och skotten är 9-5.

I andra perioden är det Troja/Ljungby som startar med mest puckinnehav. Efter drygt 24 minuter skapar Almtuna ett fint läge vilket också blir periodens första avslut som går på mål. Hemmalaget kommer upp och skapar nytt läge igen strax efter. Troja/Ljungby drar på sig en utvisning som verkställs 26:14 och då kan Liljendahl kvittera till 1-1 efter 27:59 med ett direktskott från vänster tekningscirkel.

Gästerna drar på sig en ny utvisning 29:07 när man själva går framåt och då tar Almtuna ledningen med 2-1 efter 29:40 genom Golovkovs. Asplund lyfter pucken från blå och Golovkovs styr pucken i luften från slottet. Vid powerbreak är skotten med knappa sju minuter kvar av perioden så bjuder Almtuna på ett riktigt bra läge men Leijon räddar.

Troja/Ljungby får energi och skapar nytt läge efter det där avslutet tar i ramen. Almtuna drar på sig en utvisning 37:06 och det blir ett sent powerbreak samtidigt - skotten är då 6-3. Hemmalaget reder ut underläget och lagen har med sig 2-1 in i pausvilan och skotten är 6-3.

Troja/Ljungby måste gå för kvittering i tredje perioden och startar bäst. Almtuna drar också på sig en utvisning efter 42:08 som efter videobedömning ger 5 minuter i båset - checking from behind. Gästerna ligger på i anfallszon men Almtuna försvarar sig på ett bra sätt och står vägen för de flesta avsluten och reder ut underläget. Troja/Ljungby fick endast ett skott som gick fram på mål där. Tiden rinner sedan på utan några direkt heta lägen tills Almtunas Berglund har ett avslut som tar i ribban 50:55. Här blir det powerbreak och skotten är 0-3 då.

Hemmalaget spelar på resultatet samtidigt som gästerna måste gå framåt för kvittering och tiden rullar på. Kvitteringen till 2-2 kommer också efter 53:52 genom Hilding som får fritt läge framför mål och sätter dit pucken bakom Leijon. Efter målet känns det som att gästerna är mest sugna på att få till ett avgörande. Men det blir inget avgörande i ordinarie tid. Skotten är 1-7.

I förlängningen så skapar båda lagen sina lägen men det blir Almtuna som avgör efter 64:20 genom Asplund sedan Almtuna kommit tre mot två och han tar tillvara på en retur på bästa sätt. Man vinner därmed sin första seger efter förlängning/straffar för säsongen. Skotten i förlängningen är 4-0 och totalt 20-15.

Förutom det avgörande målet så är unge backen Asplund involverad i de båda andra målen framåt ikväll också och noteras för 3 poäng totalt. Leijon i målet agerade lugnt och stabilt ikväll stod för några bra räddningar. En liten jobspost kom då Golovkovs axel hoppade ur led igen och han får kanske vila någon match igen.

Oskar Asplund och Jimmy Anderström efter matchen


Highlights Publiceras 2021-11-20 07:00