Hemma
Traneberg
GTIK
Borta
Almtuna
AIS

Säsongens första förlust

22 november 2021 23:30
Junior

Ikväll kom säsongens första förlust för J20-laget när Göta Traneberg kunde vinna på sin hemmaplan efter straffar.


Almtuna gör första målet i matchen när Lucas Thorstensson kan näta bakom Karl Långström i hemmalagets mål efter 06:57 och det är 0-1 på tavlan. Almtuna kan sedan reda ut ett numerärt underläge vilket även Göta Traneberg gör innan perioden är över. Skotten är 10-13.

I andra periodens inledning drar hemmalaget på sig två nya utvisningar 21:50 samt 23:00 och det utnyttjas av gästande Almtuna som kan göra 0-2 genom Carl Danielsson 23:53 - sekunder efter att första utvisningen tagit slut för hemmalaget. Ny utvisning för hemmalaget men då tilldöms man straff i underläget och Rasmus Rytter kan reducera till 1-2 28:45.

Sedan är det gästerna som drar på sig två utvisningar efter varandra och i andra överläget kan Viktor Enander kvittera till 2-2 35:57. Göta Traneberg ser även till att man får gå till pausvila med en 3-2 ledning då Max Jaldung hittar rätt bakom Tobias Herlong i Almtunas mål efter 38:28. Skotten i perioden är 9-16.

I den tredje perioden kan Lucas Thorstensson tidigt - 42:16 kvittera till 3-3 men det är också den enda noteringen i perioden förutom varsin timeout för de båda lagen innan 60 minuter är spelade. Skotten är 5-9.

Förlängningen blir mållös och det hela får avgöras på straffar. Skotten i förlängningen är 1-6.

I straffläggningen så kliver de båda målvakterna fram och stänger till. Det skjuts tio straffar innan det hela är avgjort och matchhjälte blir hemmalagets Viktor Enander som sätter den nionde straffen samt hemmalagets Karl Långström som förutom fem straffar även räddar 41 av 44 skott från Almtuna. Totalt är skotten 26-44.

Säsongens första förlust - om än först efter straffar - kom alltså ikväll för J20-laget. Man leder dock alltjämt serien före Nacka och Huddinge är trea i Serien. Göta Traneberg slog faktiskt i föregående omgång även Huddinge på bortaplan

- En fullkomligt iskall insats från vår sida. Göta/Traneberg vinner fullt rättvist. De sätter press på oss i 65 minuter och vi har inte skärpan att spela bort dem. Nu har vi klarat av den där förlusten och kan trycka lite mer på vad vi måste förbättra. På så sätt ska vi vända det här till vår fördel, säger Jimmy Anderström.