Gymnasium

 

Hockeygymnasiet i Uppsala ger dig möjlighet att satsa på ishockey samtidigt som du får en gymnasieutbildning. Du kommer till en etablerad verksamhet med välutbildad tränarstab.

Ansökningsblankett
 samt vart du skickar din ansökan hittar du om du klickar HÄR

Sista ansökningsdatum är 1 december 2019. Ansökningen MÅSTE gå genom förbundets blankett. Man anger 4 olika alternativ utan rangordning, därefter sorteras dessa efter 1 december.


Uttagning

Almtuna IS scoutar under vår/sommar/hösten vid olika tillfällen. Exempel på tillfällen då vi finns representerade är TV-pucken, U16 region- elitcamper, cuper samt seriematcher i  Stockholmsområdet och via LiveArena på spelare som söker oss utifrån. Vi har under ansökningstiden en kontinuerlig genomgång av de spelare som söker oss. Utifrån scouting och information kring de spelare som sökt oss tar vi kontakt med de spelare vi anser kunna vara aktuella för antagning. Man får då möjligheten att komma och besöka vår verksamhet.

Utbildningen                                                                                 

Innehållet i utbildningen är praktisk träning, individuellt utformad fysträning, teoripass m.m. Vi arbetar efter Svenska hockeyförbundets kursplan för hockeygymnasier. Ansvarig för hockeygymnasiet är Karl Björklund (J20 tränare). Rekryteringsansvarig är Serhan Cicek (J18 tränare). Tillsammans med Martin Gudmundsson (A-lags tränare) och Lars Lövbom (A-lags tränare), Sebastian Jonsson (Målvaktstränare Junior) samt Niklas Andersson (fys tränare) bedriver vi hockeygym i den dagliga verksamheten.


Välj program på Hockeygymnasiet                                                     

Om du blir antagen på hockeymässiga grunder ska du också välja ett av de program som Celsius Skolan erbjuder. Det är en skola med cirka 1200 elever där majoriteten består av idrottselever ifrån 19 olika idrotter. 
                    
På Kommunens hemsida för Celsius Skolans idrottsklasser väljer du något av våra fyra utbildningsprogram som möjliggör idrott. Varje program innehåller olika inriktningar och fördjupningar där du även skall välja en inriktning på ditt program. Ishockeyn är formellt sett ingen inriktning utan en del inriktning och en del fördjupning.

  • Samhällsprogrammet erbjuder en beteendevetenskaplig inriktning och en samhällsvetenskaplig inriktning
  • Naturvetenskapliga programmet erbjuder en naturvetenskaplig och en samhällsvetenskaplig inriktning.
  • Handelsprogrammet är till för dig som gillar att ge service. Som person är du ansvarstagande, lyhörd för människors behov och utåtriktad. Du bör även vara intresserad av hur företag fungerar. Det sista året kommer du nämligen att få driva ditt eget företag. Handelsprogrammet räknas som ett yrkesprogram med praktik. Du ska dock veta att det ingår en hel del teori i programmet såsom bokföring, marknadsföring och matematik.
  • Ekonomiprogrammet erbjuder en juridisk och en ekonomisk inriktning

Idrottsinriktningen innehåller 400 poäng. De kurser som eleverna läser är följande:drottsspecialisering 1 och 2 och Tränings- och tävlingslära 1 och 2. Du går i en klass med idrottselever och får då även tillfälle att läsa kurser med andra idrottare för ett meningsfullt erfarenhetsutbyte. Idrottsinriktningen sträcker sig över alla tre gymnasieår. Inom fördjupningen av ditt program har du i årskurs 3 möjlighet att välja idrottspecialisering 3

Presentation av verksamheten
Genom god utbildning genom både vårt hockeygymnasium där den individuella träningen sker samt genom lagträningen med J-lagen ska våra spelare i J-verksamheten få en gedigen utbildning som ska leda till att vi i Almtuna IS fostrar framtida elitspelare på seniornivå.

Vår verksamhet bygger på att arbeta med unga, engagerade spelare som brinner för ishockeyn. Genom rätt inställning, gedigen utbildning och en härlig gemenskap får vi ett framgångsrecept som leder till individuell utveckling. Målsättningen med vår juniorverksamhet är att skapa en träningskultur som bland annat ska leda till att utveckla spelare till elitnivå. 

Karaktär och att bete sig som en vinnare är två viktiga delar hos oss och sen därefter gå in på detaljer i spelet på lagnivå samt individnivå. Vårt upplägg är att utefter behov på alla spelare skräddarsy övningar som ska tillfredställa alla olika speltyper. Att utveckla karatären och vinnaren i varje spelare är en förutsättning för att orka utvecklas varje dag! Vi jobbar mycket mentalt med spelarna för att på så sätt bli stark och vågar testa sig till det yttersta. Vi är väldigt bra på att testa gränser och sy ihop övningar som testar spelarnas styrkor och synliggör utvecklingsområderna! Tillsammans med A-lagstränarna så har vi en dialog där vi skapar förutsättningar till hur vi tar utvecklingen vidare och vårt mål är att så många spelare som möjligt går hela vägen upp till A-laget. 

Relationen mellan spelare och tränare blir väldigt viktigt och vi jobbar mycket med den relationen så dialogen och kravställningen blir perfekt mellan oss!

Karl Björklund är rektor och ansvarig för hockeygymnasiet. Karl kommer främst jobba mot skolan och skapa ett väldigt gedigen kommunikation mellan föreningen och skolan där eleven sätts i fokus. 

Martin Gudmundsson har en hockeykarriär bakom sig med meriter som spelare/tränare för både pojk-junior landslag och hockeyallsvensk spel. Martin har gått genom Almtunas led som tränare från U12-A-lag efter avslutad karriär.

Lars Lövbom tränare i A-laget med en gedigen karriär som ansvarig för Brynäs hockeygymnasium samt lagtränare i många år i olika åldrar

Serhan Cicek är ansvarig för Almtuna IS J18 elitlag och är instruktör på hockeygymnasiet samt rekryteringsansvarig för nyrekryteringen för hockeygymnasiet.

Sebastian Jonsson är ansvarig målvaktstränare för klubbens junior och ungdomsmålvakter och jobbar på HG tillsammans med klubbens A-lagsmålvaktstränare.

Niklas Andersson är ansvarig för vårt fyskoncept på Herrlag, Damlag, Junior och HG. 

Förutom våra tränare finns det även resurspersoner i våra materialare som bistår vid både HG och kvällsträning.

Praktiska saker                                                                                   

För elever som flyttar till Uppsala så har vi ett skolboende på Uppsala Gymnasieboende som eleverna bor på under sin tid på hockeygymnasiet. Elevboendet består av korridorsrum med gemensamt kök. Eleverna äter frukost, mellanmål och middag på ishallen i klubbens Matsal. I elevboendet bor det även andra idrottselever. I huset finns det fritidspersonal vissa tider av dygnet. Mellan boende, skola och ishall är det mellan 5 och 10 minuter med cykel.

HOCKEYPROFIL:                                                                                      

Vi har även ett lokal  ishockeyprofil. En så kallad profilidrott som inte är detsamma som NIU. 

Ansökan på denna utbildning görs på samma sätt som till de program som ligger utanför NIU. Och intag är endast betygsgrundande. Skillnaden mot andra program är att det ingår 200 poäng idrottsinriktning, och lag tillhörigheten på kvällarna är på annan ort.

Mer om utbildningen kan du läsa HÄR

Kontakt


Karl Björklund, Rektor och ansvarig
073-528 37 14
[email protected]Serhan Cicek, instruktör och rekryteringsansvarig
070-749 30 79
[email protected]

Sebastian Jonsson, Målvaktstränare
070-2235793
[email protected]