Dam: Forward och back klara

18 augusti 2019 17:40
Dam

Vi kan nu meddela att forwarden Lina von Hackewitz och backen Rebecka Pihl har signerat varsitt kontrakt med Almtunas damer över den kommande säsongen. Lina är nyförvärv medan Rebecka spelade i Almtuna säsongen som var.


Forwarden Lina von Hackewitz 26 år med Lund Giants som moderklubb är klar för spel i Almtuna. Hon är född i Hamburg och har både Tyskt och Svenskt pass. Lina har bara spelat ishockey i 2 år men har en elit idrottsbakgrund på skridskor sedan tidigare. I speed skattning och short track har hon nämligen sin idrottsliga bakgrund och 2008 blev hon tysk mästare. Laget får även in en som kan sköta musiken i omklädningsrummet då Linas hobby är att vara DJ med House musik som inriktning. Största styrkorna har Lina i skridskoåkningen och noggrannheten ute på isen.

Backen Rebecka Pihl 25 år med Linköpings HC som moderklubb har även hon signerat ett kontrakt över den kommande säsongen. Rebecka har spelat ishockey i 10 år och förutom Linköping så har hon representerat SK Iron och Almtuna. På sitt CV har Rebecka även 2 matcher med Sveriges J18-lag på damsidan samt team syd på J18 Region nivå. Rebeckas styrkor är att hon har en stark vilja, bra skridskoåkning och skott.

Lina von Hackewitz till vänster på toppbilden och Rebecka Pihl till höger.