David Karlström förlänger

21 juli 2021 14:58
Herr

Han anslöt från AIKs organisation till den gångna säsongen och visade upp en stark skridskoåkning samt ett vasst skott. Nu kan vi meddela att David Karlström förlänger sitt kontrakt med Almtuna över den kommande säsongen.


Forwarden David Karlström 20 år och vänsterskytt med FoC Farsta som moderklubb förlänger sitt kontrakt med oss i Almtuna. David har förutom spel i moderklubben FoC Farsta även spelat för Södertälje på U16-nivå samt i AIKs juniorverksamhet och fick dessutom vara med i HockeyAllsvenskan vid 10 tillfällen säsongen 19/20. Karlström har även representerat Sverige på U16- och U17-nivå.

Den gångna säsongen visade David att han hör hemma på Hockeyallsvensk nivå. Under sin första hela säsong i ligan och hos oss stod han för 16 (8-8) poäng på 50 matcher och 1 (1-0) poäng i de två slutspelsmatcherna mot Västerås.

- David tog rejäla kliv under säsongen i fjol och avslutade på ett jättebra sätt. Med hans fina skridskoåkning så var han ett offensivt hot i nästan varje byte. Att han väljer och stanna och fortsätta utvecklas i Almtuna är vi så klart väldigt glada för. David kan bli ett riktigt utropstecken i vinter, säger Tony Mårtensson.

- Det känns superkul att stanna i Almtuna. Det var ett enkelt val med tanke på att jag trivs bra och känner ett förtroende från föreningen, säger David Karlström och avslutar med ett stort leende och glimten i ögat:
- Att brorsan flyttade gjorde också valet att stanna enklare!