Förlust mot Södertälje
Publicerad: 2022-01-13
J18 besegras av Södertälje på hemmaplan ikväll. När slutsignalen gick så kunde gästerna vända hem med en 5-1 seger i bagaget.

Båda lagen har varsitt powerplay som man inte kan utnyttja. Det blir Södertälje som sätter sig i förarsätet då Wille Leijon kan göra 0-1 efter 13:31 bakom Viktor Thures i Almtunas mål. Samuel Svedberg ökar på Södertäljes ledning 15:52 då han gör 0-2. Det är vad lagen har med sig in i pausvilan och skotten är 6-10.

Hemmalaget drar på sig en tidig utvisning i andra perioden men reder ut det underläget. 28:26 kan sedan Vilgot Östling öka på gästernas ledning då han sätter 0-3. Almtuna får en ny chans i powerplay men kan inte få in pucken bakom Adam Sevcik i Södertäljes mål. 0-4 kommer 35:46 genom Gustav Lexell. Det är också vad lagen tar med sig in i periodvilan. Skotten är 9-9.

I den tredje perioden ökar Max Elfving på gästernas ledning med sitt 0-5 mål. Almtuna kan spräcka sin målnolla efter 51:35 då Erik Östling fastställer slutresultatet 1-5. Skotten i perioden är 8-10 och 23-29 totalt.