J18: Seger över Södertälje
Publicerad: 2019-02-17
Junior
Våra J18-killar hämtade sig snabbt efter överkörningen igår. Idag tog man emot Södertälje hemma och rodde hem en 3-2 seger i en jämn och tät match.

I den första perioden har Almtuna ett powerplay men några mål görs inte i perioden och man går till pausvila med 0-0. Skotten är 9-8.

-Södertälje kommer ut hårt i första perioden och vi får tugga oss in i matchen med hårt jobb, säger Serhan Cicek.

I mittenakten så reder båda lagen ut ett varsitt numerärt underläge innan Almtuna kan ta ledningen med 1-0 genom Jack Stjernqvist efter 33:18. Södertälje svarar dock snabbt och kvitterar till 1-1 efter 34:30 genom Lucas Ekholm. Med knappa minuten kvar av perioden får Almtuna chansen i powerplay och med 4 sekunder kvar av perioden - 39:56 kan Hannes Asp sätta 2-1 för hemmalaget. Ett psykologiskt viktigt mål. Skotten är 13-8.

-Vi gör lite justeringar inför andra perioden vilket gör att vi kan få en bättre kontroll på matchbilden, säger Serhan Cicek.

Södertälje kan kvittera till 2-2 redan efter 42:53 genom Jerry Tornberg och några minuter senare får de också chansen i powerplay men Almtuna håller tätt. Istället kan Leon Larsson ge Almtuna ledningen med 3-2 efter 48:30. Hemmalaget får också chansen med en man mer men Södertälje håller sitt mål rent och kan sedan ta upp jakten på en kvittering. Men Almtuna håller undan och vinner matchen med 3-2. Skotten är 11-16 och totalt 33-32.

-I tredje perioden kommer Södertälje åter igen ut med en anstormning och lyckas dessutom trycka in en kvitterings puck. Trots detta så lyckades vi samla mod och energi vilket gör att vi kan skapa en del målchanser, säger Serhan Cicek och avslutar:
-En riktigt fin prestation av Richard Nilsson-Sahlin gör att Leon Larsson får öppen bur och kan avgöra matchen. Skönt med en seger efter den tuffa matchen vi hade under gårdagen mot Linköping.