Seger mot Väsby igen
Publicerad: 2020-09-18
Målskyttet lossnade igen efter cirka 8 mållösa perioder och Väsby kunde besegras även i den andra träningsmatchen mellan lagen. Gästerna tog ledningen i matchen men så kom sedan målen och matchen vanns med 3-1.

Det är Almtuna som tar ett grepp om händelserna i matchens inledning och skapar det mesta i chansväg. Skotten är efter halva perioden 11-1 men De prov som Lundberg ställts på har han rett ut på ett bra sätt.

Matchens första utvisning kommer efter 13:31 och det är gästerna som drar på sig den. Väsby reder dock ut det underläget där Almtuna inte alls får det att stämma. Väsby drar på sig en ny utvisning 17:15 men inte heller denna gång kan hemmalaget spräcka sin målnolla. Det blir alltså en mållös första period där Almtuna hade mer av spel och chanser än gästerna Väsby. Skotten är 14-3.

I andra perioden kommer en tidig utvisning för Almtuna - 20:32 - men den här gången är det Almtuna som på ett bra sätt reder ut sitt underläge. Väsby hade ett avslut som gick utanför. Men det blir gästerna Väsby som kan göra 0-1 efter 24:04 genom Nordstrand som med ett skott i fritt läge sätter pucken på det första avslutet på mål för deras del i perioden. Hemmalaget drar sedan på sig en utvisning igen efter 24:47 och Väsby har ett lurigt skott som skapar problem för Larsson i överläget men inget mål kommer under utvisningen.

Almtuna kommer igen men så drar man på sig en ny utvisning efter 31:14 följt av ytterligare en efter 33:52 men Almtuna fredar sitt mål vid båda tillfällena. Med dryga tre minuter kvar av perioden noterar vi en fin chans för Mellberg framför mål men Lundberg gör ett bra ingripande och nekar hemmalaget mål. Almtuna har sedan ett bra tryck på gästerna med flera lägen och 39:20 kan så Haag från nära håll stöta in pucken i öppet mål efter fint pass av Hasa till 1-1. Skotten är 12-9. Det är en period som går i gästernas tecken i stora delar men hemmalaget kommer med en stark forcering i slutet av perioden.

Väsby har en bra inledning på tredje perioden med ett par fina lägen som dock Larsson i hemmalagets mål kliver fram på. Sedan är det Almtuna som skapar några bra lägen där Lundberg i gästernas mål i sin tur kliver fram och avvärjer. Det är två lag som vill ta kommandot i matchen och lagen byter chanser. Efter 47:26 drar Väsby på sig en utvisning men gästerna reder ut underläget. Hemmalaget har på senare tid skaffat sig ett övertag men 50:55 drar man på sig en utvisning men reder ut den enkelt.

2-1 kommer sedan efter 53:27 genom Marcus Karlström efter snyggt spel ännu en gång. Pass över centrallinjen till Karlström som stuckit fram från sin backposition och få mycket nät att placera pucken i. 3-1 kommer också efter 55:17 genom Liljendahl. Söderlund avslutar och Liljendahl vallar in en backhand via Lundberg i Väsbys kasse. Med cirka 3:40 kvar plockar Väsby ut målvakten och hemmalaget har ett läge att avgöra i öppen kasse men skjuter utanför. Strax efter drar Almtuna också på sig en utvisning och det blir spel sex mot fyra för Väsby. Men matchen slutar 3-1 till Almtuna. Skotten är 21-8 i sista perioden och 47-20 totalt.