Oliver Arle Östergren klar
Publicerad: 2022-07-25
Herr
Han värvades till Kalmar inför förra säsongen då han ansågs som en av Hockeyettans vassaste målskyttar. Nu kan vi meddela att Oliver Arle Östergren har skrivit på ett kontrakt med Almtuna över den kommande säsongen.

Forwarden Oliver Arle Östergren 23 år med Örebro HUF som moderklubb är klar för spel i Almtuna. Arle Östergren har förutom Örebro HUF även representerat IFK Hallsberg, Köping HC, Kumla HC och nu senast Kalmar HC. Han har tidigare inte spelat högre upp i Svensk hockey än Hockeyettan men där har han på 150 matcher stått för 146 (71-75) poäng. Säsongen 20/21 i Kumla HC är hans poängmässigt starkaste då han stod för 52 (29-23) poäng i seriespelet på 36 matcher och i kvalet för att inte åka ur så stod han då för 7 (3-4) poäng på 6 matcher.

Den gångna säsongen värvades han till Kalmar HC och stod där för 19 (10-9) poäng på 37 seriematcher samt 1 (0-1) i slutspelet på 3 matcher.

- Oliver är en väldigt smart center med ett bra spelsinne. Det är en spelare som jag följt några säsonger och det ska bli spännande att se honom i Hockeyallsvenskan, säger Tony Mårtensson.

- Jättekul att få chansen i ett lag som Almtuna! Jag ska försöka göra mitt absolut bästa för att vi ska bli ett så framgångsrik lag som möjligt. Jag ser väldigt mycket fram emot att få dra på mig dressen och spela framför fansen, säger Oliver Arle Östergren.

{!A}

Se ett fräckt mål från tiden i Kumla HÄR.

Almtuna