Seger mot Hudiksvall
Publicerad: 2019-03-23
Återigen gjorde Almtuna 4-0 i den första perioden och det räckte tillslut till seger borta mot Hudiksvall.

Det blev trots en komfortabel 4-0 ledning efter första perioden onödigt spännande när AIS plockade tre viktiga poäng uppe i Hudiksvall. AIS tappade fokus och skärpa och bjöd in HHC till en ganska jämn kamp.

Första perioden
Båda lagen känner lite på varandra innan AIS tar ledningen i den 3:e spelminuten sen Hertzberg stänker upp pucken i bortre krysset efter en räkne miss av HHC försvaret.
Minuten senare utökar AIS ledningen till 0-2 när Lunsjö prickskjuter i det andra krysset bakom Åkerlund. Alltså en balja i vardera kryssen. Målkavalkaden fortsätter i den 7:e minuten sen Jakobs helt ren kan styra pucken i nät efter skott av Lunsjö.

Efter det blev det spel mot ett mål, HHC’s! Det var bara en tidsfråga när nästa mål skulle falla men det dröjde till den 19:e minuten när Jakobs kan slå pucken in nät efter ha blivit fint framspelad av Jacob Svensson.
HHC’s spelare trodde att det skulle bli icing och väntade på en signal som inte kom medan AIS fortsatte spela och kunde sålunda göra periodens sista balja.

Andra perioden
HHC hade en bra chans till reducering i den 24:e minuten när de kom i ett 3 mot läge men avslutet missades. Strax därpå kom AIS i ett 2 mo1 ett läge där också de missade avslutet. AIS drabbas av en utvisning men skapar periodens bästa chans när man kommer i en ny 2 mot 1 chans, Pentler blir helt ren men den nye HHC målvakten som plockar pucken retfullt. HHC reducering kom strax därefter i samma PP där Conny Strömberg lurade Fröberg med att släppa pucken vid första stolpen till en helt ren Sebastian Mannberg.
HHC är också jättenära ytterligare reducering när AIS slarvar och släpper genom Flood (tror jag det var) helt ren men Fröberg håller tätt. HHC avslutar perioden med flera bra chanser medan AIS kändes lite nöjda med resultatet.

Tredje perioden
Strömberg är mycket nära reducering i inledningen av den tredje perioden men kom lite för Fröberg som kunde parera.
HHC’s 2-4 puck kunde istället Alexander Pettersson trycka in sen AIS slarvat (igen) i egen zon.
AIS gav HHC vatten på kvarn i och med att man backade hem och tappade skärpan som man hade inledningsvis under matchen. Istället för fler AIS mål närmade sig HHC, man missade ett 2 mot 0 läge där Fröberg gjorde ånyo en fin räddning. Tommy Stenkvist hade även han en mycket bra chans efter halva tredje perioden när han bröt in från högerkanten. AIS bevakade mest sin ledning, skapade lite tryck emellanåt men HHC var absolut inte ofarliga med sina chanser. Matchens sista chans hade Liljendahl som hade ett skott i stolpen sen HHC tagit ut sin målvakt.

Hudiksvall HC –Almtuna IS 2- 4 (0-4, 1-0, 1-0)