Lekande lätt och 7-1 igen
Publicerad: 2019-04-05
Almtuna kopierade resultatet från Tranås borta när man mötte Hudiksvall hemma ikväll. 7-1 för andra matchen i rad och upp i serietopp - låt vara att Vita Hästen och Kristianstad skall mötas på lördag men oavsett resultat i den matchen så kommer Almtuna att vara sämst tvåa i tabellen.

Almtuna gjorde än en gång processen kort med Hudiksvall. På bortaplan skaffade sig Almtuna 4-0 efter första perioden för att sedan slappna av och släppa in hemmalaget. Ikväll skaffade man sig 3-0 redan efter 07:22. Jens Jakobs inledde målskyttet efter 03:28 snyggt framspelad av Jacob Svensson och fri med Bosson fintar han ner honom och sätter 1-0. 06:19 är det Liljendahls tur att näta och 07:22 kommer 3-0 av Sandström efter att Milton lagt upp läget. Redan här märker man att Almtuna tappar lite koncentration och vill göra det snyggt när man har chansen. Hemmalaget reder ut ett numerärt underläge i mitten på perioden och på slutet drar lagen på sig varsin utvisning som går i varandra. Hudiksvalls utvisning följer med in i nästa period. Skotten är 6-7.

I mittenperioden inleder Almtuna med en man mer och efter 20:31 kommer 4-0 genom Hertzberg - med fyra sekunder kvar av numerära överläget. Sedan tillåts gästerna ta grepp om spelet och Almtunas tränare tar en time out efter 29:22 för att de tyckte att det fick vara nog. Det hjälpte lite grann och 31:02 kan Rollin-Carlsson sätta 5-0. Hudiksvalls Fakt kan reducera till 5-1 efter 34:33 via en styrning som går in bakom annars stabila Fröberg i Almtunas mål. Skotten i perioden är 8-6.

I tredje perioden kan Almtuna öka på till 6-1 genom Hertzberg 44:27 och i powerplay kan sedan Johansson skjuta in 7-1 efter 51:27. Lagen har sedan varsitt numerärt överläge utan att fler mål faller. Skotten är 14-12 och totalt 28-25.

Almtuna tappar som sagt lite fokus stundtals i matchen känns det som. Man vill göra det snyggt då det är en transportsträcka mot matchslutet redan efter 3-0. Det fungerade ikväll men i de avslutande matcherna kan det straffa sig rejält om man inte håller skärpan hela matcherna.

Almtuna har nu skaffat sig ett bra läge igen. Oavsett hur lördagens match mellan Vita Hästen och Kristianstad slutar så är Almtuna som sämst tvåa i tabellen och har en stor övervikt i målskillnad. För Almtunas del väntar nu Boden borta på tisdag och laget flyger upp och tar nattåget hem. Materialare Tommi krigar dock upp och hem i bil med utrustningen. Även om Boden ligger sist med endast en poäng inspelad så gäller det för Almtuna att se till att ha skärpan hela matchen igenom för att man inte skall gå på en mina.