Ny seger mot Västerås
Publicerad: 2019-11-15
Ett smart spelande Almtuna och en strak målvaktsinsats ger Almtuna en efterlängtad trepoängare ikväll. Segern är den sjunde raka som man tar i Gränbyhallen mot Västerås.

Almtuna har matchens första farlighet men också första utvisningen strax efteråt. Där har Västerås ett bra tryck sista minuten och bland annat en ramträff. 0-1 kommer sedan en stund efter utvisningen - 06:19 - genom Benker som styr ett skott utifrån. Almtuna svarar efter 09:37 med ett klassmål. Fakt och Åsell samspelar i spelvändning och Fakt kan lägga in pucken enkelt i öppet mål.

{!C}

Det är gästerna som har mest puck men Almtuna sticker emellan då och då. Vid ett sånt tillfälle får Västerås ett två mot noll läge där man får en straff efter 16.03 men den tar Arnzten i hemmamålet. Gästerna har en omställning till där Arntzen får kliva fram igen och göra en bra räddning. Men går till periodpaus med 1-1 på tavlan och skotten är 6-11.

I andra perioden har först gästerna ett bra läge tidigt och sedan Almtuna en liten stund senare. Hemmalaget skapar ett minitryck där man skapar några lägen i 23:e minuten. Minuten senare är det gästerna som skapar tryck och farliga lägen för mål. Almtuna får chansen i powerplay efter 25:31 men Västerås reder ut det. Vid powerbreak är det 7-3 i skott lite omvänt från första perioden.

Det är sedan inte jätte mycket chanser men hemmalaget har flest och 34:23 kommer 2-1 genom Harlestam som vallar in pucken via Kruse som är ur position. 34:59 får hemmalaget också ett numerärt överläge men det är inte alls lyckat från Almtunas sida och gästerna fredar sig enkelt. I slutminuten har Almtuna två bra chanser igen. Men vi har 2-1 med oss in i paus och skotten är 14-5.

I den 43:e minuten skapar Västerås tryck och Arntzen får stiga fram igen några gånger. Gästerna försöker naturligtvis gå fören kvittering samtidigt som hemmalaget vill ha puck och motståndare framför sig. Almtuna spelar tålmodigt och sticker framåt när läge ges. Vid powerbreak är skotten 2-4.

52:04 får Västerås chansen med en man mer men Almtuna reder ut det hela trots att gästerna trycker på bra. 56:07 tar Västerås timeout. 58:15 plockar man ut Kruse ur målet men 58:58 drar man på sig en utvisning och 59:26 5 minuters utvisning på Harlestam efter en ocean av betänketid väljer domaren att höja armen för den. Då plockar Västerås ut målvakten igen men Almtuna håller undan och vinner med 2-1. Skotten är 3-9 och totalt 23-25.

Ett smart spelande Almtuna som krigar för varandra och ett stabilt målvaktsspel ger Almtuna seger ikväll. Man tar därmed sin sunde raka seger i Gränbyhallen över Västerås och dessutom säsongens andra seger mot Aros-bröderna från väst. Domarna väljer att gå vidare med en anmälan på Harlestams matchstraff så det återstår att se vad utfallet blir där.