Repris mot BIK Karlskoga
Publicerad: 2019-10-27
Match i Nobelhallen är kanske en av de svåraste bortamatcherna och det besannades även denna gång. Hemmalaget kunde rättvist vinna med samma siffror som i premiären tidigare – 5-2 - hemma i Gränbyhallen.

Det är BIK Karlskogas Forsberg som öppnar målgörandet i matchen då han i powerplay efter 06:00 kan sätta 1-0. Det är en snabb pass över centrallinjen från vänster till höger och direktskott från Forsberg in bakom Arnzten. Almtuna får en ny utvisning där kanske hetaste chansen blir Bjurströms som kommer fri men Lundberg räddar. 2-0 kommer istället psykologiskt rätt för hemmalaget efter 19:31 genom Kokkonen. Han får en pass från bakom förlängda mållinjen och direktskjuter in pucken från vänster. Skotten är 14-7.

I den andra perioden Kan Hasa reducera till 2-1 efter 28:18 med ett direktskott från blå. Hemmalaget har sedan ett powerplay som gästerna reder ut men inte många sekunder efteråt kan Immo göra 3-1 på en retur framför mål i en rörig situation. Almtunas Åsell får ett riktigt bra läge till reducering men Lundberg räddar och spelet vänder – då kan Immo sätta 4-1 efter 34:20. När Almtuna sedan får en ny utvisning kan Thorell raka in en retur framför ett öppet mål. Almtuna får i slutminuten en ny utvisning som följer med in i den tredje perioden. Skotten är 12-4.

Hemmalaget som leder stor spelar på resultatet i den tredje perioden Almtuna kan dock i powerplay reducera till 5-2 efter 45:54 genom Aronsson som skjuter utifrån till höger. Direkt efter har Almtuna ett riktigt fint läge för ytterligare reducering och lite nerv i matchen men det hela slutar 5-2 till BIK Karlskoga som hade ett powerplay till lite drygt halvvägs in i perioden. Skotten är 10-13 och totalt 36-24.

BIK Karlskoga visade varför man är seriens målgladaste lag så här lång och vinner rättvist – kanske att deras ledning var lite för stor efter två perioder om man ser till hur det såg ut på isen.

-Det var väl inget snack idag. Karlskoga var klart bättre. En match som BIK karlskoga får dit dom vill. En tidig ledning och kan spela lite på det och spela ut. Dom gör en bra match. Jag tycker inte att vi riktigt kommer upp i nivå varken i det taktiska eller skridskoåkningen vi hamnar lite på efterkälken omgående och då är BIK Karlskoga för bra för oss, säger Martin Gudmundsson.

**Ni hade behövt få lite enkla mål idag för att vara med i matchen. Det fanns några lägen där ni kunde ha fått det med er. ** -Ja precis vi behöver ta till vara nått av dom lägen som gör att vi kan känna att vi är med i matchen. Vi har ju bud på att göra 2-2 och så vänder dom och gör 3-1. Då går luften ur oss lite sedan har dom ett vasst powerplay också som gör att dom får lite enklare mål och momentum i matchen. Det är inte så mycket att orda om BIK Karlskoga vart klart bättre än oss idag. Det är bara att ladda om batterierna till onsdag igen och AIK, avslutar martin Gudmundsson.