Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Almtuna
AIS

Almtuna förlorar ännu en jämn match

24 oktober 2018 21:52
Herr

Almtuna hade ledningen inför sista perioden men en dryg minut i tredje perioden förstörde kvällen för laget. Karlskrona vände och vann med två mål på 1:06 i mitten på tredje perioden och sedan ett i öppet mål i slutet.


I den första perioden kan hemmalaget ta ledningen efter 06:05 genom Liljegren. Det är ett dåligt pass i anfallszon av Almtuna som Liljegren snappar upp och vänder spelet – bryter sig från höger förbi Bjurström som är längst bak för at sedan avsluta med en backhand från högra sidan och det är 1-0. Almtuna kan kvittera till 1-1 genom Hage i powerplay efter 15:54. Det är matchens första powerplay och Thilander skjuter från backposition – Hage står framför mål och styr in pucken bakom Holm. Hemmalaget har två avslut i ramvirket och båda lagen skapar sina chanser i perioden. Skotten är 13-8.I den andra perioden så kommer 1-2 genom Lunsjö efter 24:16. Jacob Svensson som vikarierar som back skyfflar pucken mot mål och pucken styr på Lunsjös skridsko och in. Karlskrona kvitterar till 2-2 31:57. Almtuna har precis rt underläge och när lassen kommer in från utvisningsbåset får han pucken men fri med Holm avslutar han utanför. Spelet vänder och Carey passar in framför Ljung i Almtunas mål från högersidan. Liljegren kan då från nära håll peta in pucken bakom Ljung. Almtuna återtar dock ledningen då hage sätter 2-3 efter 38:44. Den här gången så slarvar hemmalaget och serverar Liljendahl pucken. Han går in framför mål men avslutar inte utan passar bakåt till Hage som i slottet sätter pucken i mål. Skotten är bara 6-4 i perioden men lagen skapar chanser där pucken inte går på mål. Hemmalaget har bland annat en ramträff i denna period också.I den tredje perioden avgör en lite dryg minut - först när hemmalaget i powerplay kan kvittera till 3-3 genom Sundberg efter 51:09. Det är spel från höger till vänster över centrallinjen till Sundberg som sätter pucken intill bortre stolpen. 52:14 kommer också 4-3 genom Crandall. Efter tekning utanför Almtunas zon skjuter hemmalaget ett skott från mittzon som tar i sargen bakom Ljung och studsar ut på vänster sida där pucken styrs in framför mål och Crandall kan slår in pucken i mål. Almtuna gör i slutet ett försök att kvittera genom att ta ut Ljung ur målet och ta in en extra spelare men det slutar som oftast med ett mål i öppen kasse. Denna gång kunde Karlskronas Paulsson fastställa slutresultatet 5-3 efter 59:25. Skotten är 11-7 och totalt 30-19.
-Det är en ganska jämn tillställning fram till sista perioden. Vi växeldrar väl lite olika i de två första perioderna fram och tillbaka. Vi går in med en 3-2 ledning inför sista perioden och det är gott på bortaplan. Sedan åker vi på en billig utvisning, dom gör 3-3 och vi bjuder på fjärde målet, säger tränare Martin Gudmundsson och fortsätter:

-Det grinar emot lite, men första och fjärde målet är för billiga för att man ska kunna vinna på bortaplan, så enkelt är det. Det är bara att försöka ta lärdom av det och jobba vidare. Det är jäkligt tungt men.Stundtals ser det bra ut ändå.

-Jadå vi gör bra perioder i matchen som vi ska fortsätta att bygga vidare på men det handlar mer om att vi ska orka vara konsekventa i det typ av spel med dom här rullorna i anfallszon, längre anfallen. ha mycket folk med hem när vi tappar puck. Det är bara att gnugga vidare, avslutar Tränare Martin Gudmundsson.

Highlights