Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Almtuna
AIS

En poäng efter tappad ledning

12 november 2018 22:30
Herr

Almtuna såg ut att kunna ta sin andra seger på bortaplan denna säsong. Man hade en tvåmåls ledning en bit in i tredje perioden men hemmalaget visade moral och kunde gå ikapp till 3-3. När det sedan skulle avgöras i förlängning så var det Vita Hästen som kunde sätta 4-3 pucken med 34 sekunder kvar av förlängningen.


I den första perioden klarar båda lagen av ett varsitt underläge innan hemalaget Vita Hästen kan sätta 1-0 efter 10:28 genom Löfquist. Han skjuter ett lågt skott från vänster tekningscirkel som sitter bakom Fröberg i Almtunas mål. Almtuna svarar dock och kvitterar till 1-1 efter 14:31 genom Hertzberg. Han får passet av Mårtensson och kan från höger trekningscirkels innekant prickskjuta in kvitteringen bakom Kokman i hemmamålet. Båda målen kommer efter distinkta avslut. Almtuna reder sedan ut ytterligare ett numerärt underläge innan perioden är över. Det är få riktigt heta chanser i perioden och skotten är 4-6.

I mittenakten startar hemmalaget bra och skapar lite tryck. Det växlar sedan och båda lagen har sina perioder i perioden utan att för den skull få till några mål. Hemmalaget har lite fler chanser än Almtuna. Med knappa tre minuter kvar av perioden blir det en dubbelutvisning och spel fyra mot fyra. Då kan Sandström sätta 1-2 efter 38:53. Han får pucken djupt ner till höger viker in i banan och kan lägga in pucken i öppet mål sedan Kokman är bortspelad. Ett riktigt snyggt mål. Med 14 sekunder kvar av perioden får Almtuna en utvisning som följer med in i tredje perioden. Skotten är 11-6.

I den tredje perioden kan sedan Pentler sätta 1-3 efter 46:24. Lunsjö chippar pucken på offensiva blå och Lijendahl spar sedan snyggt till Pentler på vänstra sidan och han kan direktskjuta in pucken. Almtuna har också nån riktigt bra chans att öka på sin ledning bland annat via ramträff. Men sedan är det hemmalaget som kan reducera till 2-3 efter 50:12 genom Kalin. Almtuna chansspelar i offensiv zon och hemmalaget kan få en spelvändning tre mot två - Kalin kan då sätta pucken bakom Fröberg från slottet. Vita Hästen tar tag i spelet mer och mer och går för en kvitteringen kommer också när Borg kan få tag i en retur framför mål och lägga in 3-3 efter 51:27. Några mer mål kommer inte men det är hemmalaget som ligger på större delen av resterande tid för att få in ett segermål. Skotten i den tredje är 11-6.

I förlängningen skapar båda lagen lägen och chanser. Men det är till slut Vita Hästen som kan avgöra efter 64:25 genom Krekula som sätter matchavgörande 4-3. Det är ett två mot ett läge och Krekula för pucken - skjuter och tar sedan vara på returen som han sätter i mål.

Almtuna såg ett tag ut att kunna få med sig en seger med ett typiskt bortaspel men tappar en tvåmålsledning och närkontakten som man såg ut att få med slutspelsstrecket ovanför gled en bit ifrån igen. Det är dock positivt att man tar poäng i tredje matchen i följd i och med kvällens poäng.

Ledning med 3-1 och man började hoppas på en seger, men vad hände?
-Det som händer är att vi spelar för naivt sista 10. Vi är inte tillräckligt ödmjuka i spelet utan puck. Ligger och chansar i vårt defensiva spel som öppnar upp för en 3-2:a när de reducerar till 3-2. Sedan är bollen igång och dom ligger och trycker och går för trean också, säger Martin Gudmundsson och fortsätter:
-Vi spelar dom för mycket i händerna istället för att spela av 5,6.7 minuter med 3-1 när vi har den ledningen och spela smart och ligga på defensiv sida och bevaka ledningen bara. Nu tycker jag att vi ligger och chansar i vårt spel som gör att dom kommer ikapp och i slutet vinner i sudden.

-Tittar man på de första 60 minuterna så är väl 3-3 rättvist. Det var väl lite orättvist med 3-1 för oss i tredje perioden. Jag vet inte hur många chanser vi ger upp i andra perioden. De har klara lägen på oss redan i andra perioden.

Ni har några bra lägen till 4-1 också.
-Ja, Simon har en i ribban vid 3-3 också och sedan har vi ett till ribbskott, jag tror det är Rotbakken.

Det är små marginaler.
-Ja men marginalerna med sig förtjänar man när man gör rätt saker där ute på banan.

Det är bara att skaka av sig det här nu och titta framåt. -Ja, det upp i ringarna igen. Löven borta på onsdag.

Highlights