Hemma
AIK
AIK
Borta
Almtuna
AIS

AIK fick revansch

16 november 2018 22:25
Herr

Serietvåan AIK fick ikväll revansch på Almtuna då man kunde vinna med 5-2 hemma på Hovet. Det var dock jämt in i det sista och AIK kunde säkra segern när Almtuna plockat ut Ljung ur kassen och sedan kom ett ytterligare oturligt mål i baken efter det.


I den första perioden sätter AIK full fart och har det mesta och bästa av spel och chanser. Almtuna tar en tidig timeout men AIK lyckas till slut få utdelning i sitt andra powerplay. Det är Fröden som sätter 1-0 med ett skott högt vid första stolpen från vänster tekningscirkel efter 11:18. Almtuna är inte helt utan målchanser - bland annat har Rotbakken ett fint läge framför mål men får inte till skottet. Kvittering till 1-1 kommer istället efter 18:04 genom Liljendahl. Men det är Jacob Svensson som står för ett fint förarbete där han dribblar sig fram och avslutar med en backhand och sedan kan Liljendahl raka in returen. Det är helt klart AIKs period men 1-1 på tavlan och skotten är 14-9.

Almtuna kommer ut betydligt bättre i den andra perioden och skapar flera chanser som dock inte ger utdelning. Om Almtuna ska vara glada för 1-1 efter första perioden skall AIK vara glada att de inte hamnar i underläge i inledningen här. AIK jobbar sig in i perioden mer och mer och när de sedan har ett powerplay så kommer 2-1 genom Lindholm. Det är ett skott utifrån som Lindholm framför mål styr in bakom Ljung. AIK har också en straff efter 37:17 men Fröden träffar inte målet. Skotten i perioden är 18-10.

I den tredje perioden får AIK ett tidigt mål genom From som skjuter från höger sida - pucken tar på Ljung och orkar sedan precis över mållinjen till 3-1 44:26. Victor Rollin-Carlsson ger matchen liv och Almtuna hoppet om poäng efter 52:56 med sitt 3-2 mål. Han drar snyggt pucken i första krysset från höger sida. Efter målet skapar Almtuna bra lägen för att kvittera. När hemmalaget i slutet har en utvisning plockar Almtuna ut Ljung ur målet och försöker komma ikapp men då kan Lindholm sätta matchavgörande 4-2 i tom kasse efter 58:27. Knappa minuten senare så trampar siste Almtunaback på pucken och ramlar vilket ger Lindholm friläge mot Ljung och kan fastställa slutresultatet 5-2 med en backhand i nättaket. Skotten i perioden är 10-9 och totalt 42-28.

AIK fick därmed revansch på det enda laget som hittills i serien slagit dem i ordinarie tid.


-Nja det är väl både ock det där. Det är starkt av laget att vara med ända in när det är två minuter kvar men det är lite för mycket slarv på våra linor idag för att vi ska kunna gå vinnande ur det här tyvärr, säger Martin Gudmundsson när redaktionen försöker med att det ändå är en ganska okay bortamatch man gör.

I första perioden kändes ni ganska ordentligt nedtryckta långa stunder.
-AIK är på tå med mycket folk på plats och vi bjuder in med vårat mindre bra spel i mittzon framför allt som gör att vi föder dom med spelvändningar och mycket puckar som dom får längre anfall på. Det är AIK för bra för - för att det ska kunna se ut på det sättet, säger Martin Gudmundsson om första perioden.

I Andra perioden kommer ni ut bättre.
-Jo, andra perioden är en uppryckning från första perioden men det är inte så mycket att orda om AIK är bättre över 60 minuter, svarar Martin Gudmundsson.

Ändå är det inte långt borta att ni kommer ikapp till 3-3.
-På nått sätt är det det som är starkt men vi spelar dom lite för mycket i händerna i först och andra tycker vi. På helheten orkar man inte ikapp och det går inte att spela på det sättet, avslutar Martin Gudmundsson som också berättade att Bjurström saknades på grund av sjukdom idag.

Highlighs