Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Pantern
PAN

Viktig straffseger mot Pantern

25 november 2018 21:30
Herr

Almtuna vänder ett tufft tvåmålsunderläge ett par minuter in i tredje perioden ikväll. Matchen gick till straffar och där avgjorde kvällens man ute på isen - Tony Mårtensson som låg bakom alla Almtunas mål.


Almtuna startar bra och får också ett tidigt powerplay men det reder Pantern ut. Men när Almtuna får en ny chans i powerplay så sitter 1-0 12:54 bakom Volden i gästernas mål. Hertzberg skjuter från vänster och pucken tar sig sedan ut på höger sida efter studs i kortplanket och Mårtensson kan sätta pucken i mål. När Pantern sedan i slutet av perioden får chansen med en man mer så kan Haudum kvittera till 1-1 19:14. Han skjuter från Höger tekningscirkels överkant in pucken hänt på plockande sidan. Psykologiskt viktigt mål för gästerna. Skotten är 11-8

I mittenakten så reder lagen först ut varsitt numerärt underläge innan Almtuna i sitt andra numerära överläge i perioden kan återta ledningen. Det är Rollin-Carlsson assisterad av Mårtensson som från sin position högt upp i slottet kan hitta nätmaskorna bakom en skymd Volden. Pantern svarar dock omgående genom Heier som kan kvittera till 2-2 45 sekunder senare. Han skjuter ett lågt skott från vänster som går över Ljungs benskydd via stolpen in i mål.Pantern reder sedan ut ett numerärt underläge och sekunder senare sitter 2-3 genom Ilomäki. Det är ett bra pass från vänster till höger som ställer Ilomäki i ett fritt läge och han skjuter högt och säkert - då visar klocka 30:55. Almtuna reder ut ett numerärt underläge innan paus och vid slutsignal får vi en dubbelutvisning med oss in i tredje perioden. Skotten är 11-12.

Dubbelutvisningen och spel fyra mot fyra ger ingenting. Så kommer Pantern till skott för första gången i perioden efter 43:32 - Mattias Lassen skjuter ett skott utifrån på vänster sidan som går in bakom Ljung. 2-4 och ett tufft läge för Almtuna. Men man kommer igen och 45:58 reducerar Johansson med en projektil upp i högra krysset från sin position högt i slottet. Pantern reder ut ett boxplay men så efter 52:24 kommer 4-4 genom Sandström. Mårtensson har pucken på vänster sida - droppar den till Sandström som skjuter in pucken i högra krysset. Kanske matchens läckraste mål? Almtuna går också för att avgöra och bland annat så har Milton ett friläge men matchen slutar 4-4 i ordinarie tid. Skotten är 12-4.

I förlängningen är det gästande Pantern som har det mesta - mycket tack vare ett numerärt överläge. Men inga mål faller. Skotten är 1-6.

Det blir ett straffavgörande där Hage och Olesen sätter varsin straff tidigt men sedan stoppar Volden och Ljung alla försök. på den 16:e straffen kliver Mårtensson in och sätter 5-4. Han ligger bakom samtliga mål för Almtuna ikväll och visar verkligen vägen för Almtuna. Skotten blir totalt 36-31.

-Det är en jämn match över hela matchen. Hög fart och mycket närkamper. Matchen betydde mycket för båda lagen så det var en ganska het tillställning, säger Martin Gudmundsson och fortsätter:
-Det var väl lite orättvist med 4-2 till Pantern där men vi hämtar ikapp och kommer igen och avgör på straffar så det är grymt bra.

Tony Mårtensson var het idag, grymt bra med 2+3.
-Han visar verkligen vägen idag. Både med sin erfarenhet och i poängprotokollet och ligger bakom alla målen. Fler som bara tar rygg på Tony där så det är bra. Han var riktigt bra idag, avslutar Martin Gudmundsson.

Highlights