Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Tingsryd
TAIF

Ny viktig straffseger

28 november 2018 23:49
Herr

Det var viktiga poäng på spel och det märktes inledningsvis. Matchen gick till ett straffavgörande och där fick Almtuna med sig bonuspoängen - igen. Man har nu vunnit alla fyra straffavgöranden man varit inblandade i.


Det första perioden bjöd inte på något bländande spel direkt och det var ont om riktigt bra chanser. Det var viktiga poäng för båda lagen på spel och det syntes. Gästande Tingsryd hade flest avslut på mål men det var Almtuna som tog ledningen i perioden - Lunsjö startar anfallet men det är Santesson som får pucken serverad och kan prickskjuta in 1-0 efter 15:02. Det är faktiskt hemmalagets första sott som träffar målet i perioden. Skotten är 2-6.

Tingsryd kvitterar snabbt i andra perioden genom Tallberg. Efter slarvigt spel från Almtuna kan han ta sig in framför mål och får också öppet mål att lägga in 1-1 pucken efter 21:42. Gästerna tar också ledningen efter 23:13 genom Novak. Han snappar upp pucken i framför mål och gör en dragning och ställer backen för att sedan få upp pucken bakom Ljung. Där tar Almtuna timeout och man börjar jobba in sig mer och mer i matchen. 32:17 kan Per Svensson skjuta in kvitteringen till 2-2 och man tar över mer och mer. Gästerna drar på sig två utvisningar och på den andra kan Almtuna göra psykologiskt viktiga 3-2 efter 39:24. Det är skott från Hertzberg som Sandström står och styr in framför målet. Skotten i perioden är 16-6 och det känns som att hemmalaget tagit över matchen.

Gästande Tingsryd bjuds in i matchen efter 43:33. Ljung tappar iväg pucken rakt in framför mål och Olhaver kan enkelt slå in 3-3. Det blir inga fler mål - även om chanser skapas åt båda håll. utan det går till förlängning. Skotten är 7-4.

Almtuna fick ett powerplay i slutet på tredje perioden och det följer med in i förlängningen. Men det kommer inte till något avgörande här heller utan det blir straffar. Skotten är 3-0.

Vi ska nämna att Tingsryd i matchen hade en puck i stolpen och Lunsjö ett friläge som exempel på att det skapas bra chanser för båda lagen. Men efter en trög start för hemmalaget så kommer man igen och skapar mer än gästerna sett över 65 minuter.

Straffavgörandet blir kortare denna gång. Hage för Almtuna och Öhrn för Tingsryd sätter varsin straff innan Bjurström på sjätte straffen kan avgöra för Almtuna. Därmed fick Ljung lite revansch på sig själv eftersom han tar två av tre straffar.

Det var mycket viktiga poäng som bärgades och nu har man fem poäng ner till Tingsryd under negativa kvalstrecket och fyra poäng upp till Björklöven just över slutspelsstrecket. På fredag väntar en ny nyckelmatch för Almtuna då Västervik kommer på besök.

Martin Gudmundsson efter matchen

Oscar Pentler efter matchen

Highlights