Hemma
Almtuna
AIS
Borta
AIK
AIK

AIK för starka

6 februari 2019 23:10
Herr

Almtuna försökte men kunde inte få med sig några poäng hemma mot serieledande AIK ikväll. Det blev en målsnål tillställning där båda lagen gör det bra defensivt. Serieledande AIK vann på matchens enda mål som kom i första perioden.


Ett AIK som öst in mål den senaste tiden kom till Uppsala för match mot ett Almtuna som precis rest sig lite efter en tung period. Man kanske kan tycka ett det skulle vara en enkel match för serieledarna. Visst var AIK lite större starkare och bättre än Almtuna men det blev ovisst in i slutet ikväll då Almtuna stod upp bra försvarsmässigt.

AIK tog ledningen i första perioden efter 07:58 genom Emil Lindblom som kunde skjuta in 0-1 pucken från höger sida på en retur. Möjligen att AIK fick det målet lite för enkelt men sett över hela matchen så gör sedan laget och Ljung längst där bak det bra och håller rent bakåt resten av tiden. Det skulle visa sig att målet blev matchvinnande då hemmalaget inte lyckades överlista Källgren i AIKs mål på de chanser som dök upp.

Almtuna gör en bra prestation och det var som sagt ovisst ända till slutet en 1-0 ledning är aldrig säker. Serieledarna AIK vann rättvist trots allt då de skapade fler chanser än hemmalaget - dock fick man inte mängder av chanser som lagen tidigare fått på Almtuna när det gick tungt för laget. Även AIK gör det bra om man ser till det defensiva för Almtuna kom inte till många riktigt bra chanser. Det känns säkert tungt för killarna i laget när de förlorar med matchens enda mål emot sig men man möter också ett av seriens absolut bästa lag. Kan Almtuna fortsätta på detta spåret så kommer säkert poängen att komma också.


Martin Gudmundsson efter matchen


Highlights