Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Hammarby
HIF

Dam: Ny fin insats men inga poäng

28 januari 2019 22:21
Dam

Våra damer stred sin vana trogen på bra mot Hammarby. Gästerna har haft det svårt flera gånger tidigare mot Almtuna och avgjort matcherna sent. Ikväll slutade det 0-3 efter ett mål i varje period.


Hammarby tar ledningen i matchen efter 06:10 då Nora Lindborg sätter 0-1 bakom Paulina Bergstrand. Båda lagen har sedan varsitt powerplay utan att få utdelning. Almtuna drar på sig en utvisning som verkställs vid periodslutet och följer med in i andra perioden. Skotten är 3-13.

Almtuna börjar med en man mindre och reder precis ut det men några sekunder efter att man blivit fulltaliga så kommer 0-2 genom Rebecca Dahl. Det har då gått 22:06 och det är också mittenaktens enda notering i matchstatistiken förutom skotten som är 7-14.

Hemmalaget drar på sig en tidig utvisning i tredje perioden och cirka minuten senare är det gästande Hammarby som drar på sig en utvisning. Inget av lagen lyckas dock överlista målvakterna när de har en man mer på isen. 52:24 kan sedan Johanna Blomkvist öka på gästernas ledning och det är 0-3 på tavlan. Det blir också slutresultatet i matchen och skotten är 9-14 samt 19-41 totalt.

-Vi gör en helt godkänd insats idag. Men vi kan mer. Hammarby vinner med 3-0 men vi borde ha haft 1-2 mål också. Vi gör i alla fall en mycket bättre match idag än den innan, säger Sebastian Sjöberg Lindström.