Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Almtuna
AIS

Modo hittade målet och vann stort

9 oktober 2019 22:05
Herr

Det blev en klar förlust uppe i Örnsköldsvik ikväll. Modo hittade målet till skillnad från Almtuna och kvitterade ut en säker 5-0 seger.


Modo får en tidig ledning då From kan sätta 1-0 efter 02:01 sedan han blivit framspelad i slottet och placerar in pucken bakom Rosengren. Almtuna får ett powerplay men lyckas inte få till det och istället kommer 2-0 efter 06:26 genom Pettersson som styr in ett skott från blå. Fram till detta mål är det jämt på isen men efter det tar hemmalaget över mer av spelet.

Almtuna har två powerplay till i perioden men det är ofarligt för hemmalaget - närmast var Almtuna i den sista möjligheten då man slarvar med passet i ett två-mot-ett läge. Faktum är att gästerna spar hetare chanser i spel fem mot fem än i powerplay. Sista fem minuterna kommer Almtuna igen bra och har ett par bra lägen med lika många på banan utan att kunna överlista Lundin i hemmamålet. Skotten är 12-11.

Hemmalaget får ett powerplay tidigt i andra perioden och precis när Almtuna blivit fulltaliga så kommer 3-0 genom Björklund som kan slå in pucken framför mål i en grötig situation. 4-0 kommer också efter 26:06 genom Björklund i en ny grötig situation framför mål där Almtuna inte lyckas få bort pucken och Björklund kan slå in pucken bakom Rosengren.

Almtuna kommer igen och skapar en del riktigt bra chanser - en del riktiga bjudningar från Modo. Flera fria lägen utan att kunna överlista Lundin i hemmamålet. Närmast är man med ett stolpskott. Men även hemmalaget skapar sina chanser och tar vara på dom - som när Norlinder sätter 5-0 efter 39:01 sedan han serverats pucken framför mål och lägger en backhand på mål som går in. Skotten i perioden är 15-9.

Den tredje perioden bjuder inte på några mål trots att lagen skapar chanser. Hemmalaget är bäst och skapar klart mest - närmast är kanske From som har en puck i ribban. Almtuna drar på sig fyra utvisningar i perioden och Modo en men inget av lagen är heta i powerplay. Gästerna Almtunas hetaste chans är när Pentler blir framspelad av Åsell men Lundin hinner över och gör en kanonräddning. Skotten är 18-6 och totalt 45-26.

Matchfakta

-Sett över 60 minuter är det inget snack om saken idag. Mycket för oss handlar om att vinna kampen framför egna och motståndarmålet men det gör vi inte idag. Den kampen torskar vi fullt ut och då blir det inte den matchbild vi vill ha, säger Martin Gudmundsson och avslutar:
-Det är klart att vi är ineffektiva på dom chanser vi skapar men det handlar om att vinna dom här småkamperna över hela tiden över hela banan. Vi känner väl själva att vi inte sätter våra grunder från start och tummar och tjuvar lite i vissa lägen som gör att Modo sköljer över oss och får utdelning. Vi ger Modo lite för enkel resa idag.Highlights