Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Huddinge
HUD

J20: Seger och fortsatt jakt mot SuperElit

6 mars 2020 23:05
Junior

Det var en helt avgörande match mellan Almtuna och Huddinge ikväll. Segrarna skulle får fortsätta att kvala mot SuperElit och våra J20-killar visade vart skåpet skulle stå - 6-0 skrevs segersiffrorna till.


Huddinge drar på sig en tidig utvisning som man dock reder ut. 1-0 kommer istället efter 08:23 och det är Alexander Starck som öppnar kvällen målskytte. 11:37 kan Leon larsson öka på till 2-0 vilket också är vad lagen har med sig in i paus. Skotten är 14-9.

I den andra perioden gör Oliver Gabay 3-0 efter 29:51. Sedan kommer det en hel rad med utvisningar varav ett matchstraff på Almtuna. Leon Larsson gör sitt andra mål för kvällen efter 39:12 och Teodor Nyström ökar också på till 5-0 efter 39:54. Ridå ner för gästande Huddinge naturligtvis. Skotten är 17-4.

Almtuna drar på sig två utvisningar i rad som man kan hålla tätt bakåt i. När sedan Huddinge drar på sig en utvisning så kan Hugo Lindman Gustafsson fastställa slutresultatet 6-0 efter 53:24 i det numerära överläget. Skotten är 6-12 och totalt 37-25.

Segern i giganternas kamp gällande Östra serien innebär att Almtuna får fortsätta kvala mot Super Elit och det ser ut som att man kommer att få möte Björklöven i nästa steg.

- Det var ruskigt sköt och rättvis att vi vann.Det kändes som att vi kom in med bra energi från start och kunde föra matchen dit vi ville, säger Serhan Cicek och fortsätter:
- Grabbarna ska ha en eloge för hur de samlade kraft och mod och till slut kunde lösa uppgiften på bästa sätt.