Pressinformation

Almtuna IS hälsar er varmt välkomna till Gränby ishall säsongen 2020/2021. Nedan följer lite information om vad som gäller vid Almtunas hemmamatcher.

OBSERVERA att på grund av Corona-pandemin finns tillfälliga regler som ni hittar HÄR.

Pressutrymme

Tyvärr är platserna i Gränby ishalls presshytt väldigt begränsade. Det finns nätverkskablar men presshytten är mycket liten och därför finns tyvärr enbart ett ytterst begränsat antal sittplatser med bord/plats för dator och eluttag. Vi strävar givetvis efter att i möjligaste mån ge alla representanter för media plats i presshytten, men vi önskar också att ni har överseende när detta inte är möjligt och vi får bereda plats även utanför presshytten.

Ackreditering

OBSERVERA att under pandemin gäller tillfälliga regler som ni hittar HÄR.

Samtliga journalister, fotografer och gästande lags webpersonal som önskar få bevaka Almtunas hemmamatcher skall ackreditera sig. På grund av det begränsade antalet platser i presshytten är det viktigt att all media som önskar tillträde till hallen vid A-lagsmatcher arrangerade av Almtuna IS ackrediterar sig i god tid före varje match. Almtuna förbehåller sig rätten att i vissa fall prioritera om ackrediterade på egen hand och bereda plats för press utanför presshytten när det är många som ackrediterat sig till aktuell match. Vi försöker dock alltid att tillgodose allas önskemål så långt det är möjligt under rådande omständigheter. Vid ackreditering skall du uppge:

  • Namn
  • Uppgift (livereporter/journalist/fotograf etc.)
  • För vems räkning personen ska arbeta
  • Eventuella önskemål om plats för dator

OBS se tillfälliga regler under pandemin!

Ackreditering sker genom att minst ovanstående information skickas till [email protected] senast 14:00 vardag innan matchdag (obs, om matchen är på en lördag, söndag eller måndag skall ackrediteringsförfrågan alltså ha inkommit på fredagen innan). För HockeyAllsvenska lag som har rätten och vill sända WebTV/Webbradio gäller tidigare ackreditering – se längre ner. Har man missat ackreditering under nämnd tid kan man kontakta Pressvärd (Det rekryteras en nu till säsong 2018/2019) under matchdagen så försöker han ordna eventuell ackreditering och plats åt er, om det är möjligt.

Filma för TV/WebbTV

De som vid ackrediteringen har önskemål om att filma matchen hänvisas först och främst till stora TV-läktaren på sektion E mitt emot presshytten. Vid de matcher som direktsänds i TV/Webb-TV kan vi ej garantera övriga en plats på denna TV-läktare. Vi kommer dock att göra vad vi kan för att ordna annan plats att filma ifrån. OBSERVERA att det endast är de som slutit avtal med Hockeyallsvenskan som får filma och sända från matcherna. Radio- eller TV-team från en HockeyAllsvensk klubb som har rätt att spela in eller sända en bortamatch skall ackreditera sig senast tre dagar före match hos hemmalaget.

Presskonferenser

Klubben håller inga presskonferenser tills vidare.

Intervjuer

Önskar någon media att få göra egna intervjuer med spelare, tränare eller ledare före match ber vi er att meddela detta när ni ackrediterar er till aktuell match. Intervjuver efter match sker i korriodoren eller i hemmalagets tränar rum där ni kan önska spelare, ingen än klubbens personal har tillträde till omklädningsrummet utan tillåtelse enligt spelarnas egna önskemål. I övrigt ber vi all media att respektera respektive lags eventuella önskemål om tidigaste tillträde till omklädningsrummen efter match med mera.

Pressingång samt parkering

Pressingången är på hallens framsida, längst till höger på långsidan, sett från Råbyvägen utanför ishallen. Anmäl er ankomst där till kassapersonalen som skall ha en lista med ackrediterad media. Ett begränsat antal reserverade pressparkeringar finns utanför den ingång som är närmast stadskärnan på samma långsida som pressingången - är dessa slut då ni anländer till hallen så hänvisas ni att parkera på övriga parkeringsytor vid hallen. Inför säsong 17/18 finns det parkeringautomater vid hallen som kommunen sköter. Vägbeskrivning